ontdek ons aanbod rond bewust bewegen, hartcoherentie en de coachingstrajecten

Pilates of Contrology is een bewegingsmethode, meer dan 100 jaar geleden ontwikkeld door de legendarische trainer Joseph Pilates. 

Het wordt ook weleens “the art of movement” genoemd.

 

We werken op de klassieke manier (Peak Pilates), dus door de 6 principes van Joseph Pilates na te leven: 

 

Concentration, Centering, Controle, Precision, Breathing en Flow. 

 

Je beweegt het hele lichaam, maakt de spieren strakker, langer en mooier! 

 

Pilates zorgt oa. voor een soepele wervelkolom, waardoor rug- en nekklachten verdwijnen en de houding verbetert.

Pilates is voor iedereen: Pilates is niet aan leeftijd gebonden en in principe ook niet aan lichamelijke beperkingen omdat de oefeningen worden aangepast aan de conditie, ervaring en mogelijkheden van elke individu. Pilates is voor iedereen, van topsporter tot niet-sporter.

 

Ben je niet zeker of jouw kleine of grote kwaaltjes je zouden hinderen in de groepsles, maak dan een afspraak voor een individuele sessie, op jouw maat! 

Wilt u rug- en nekklachten oplossen, uw houding verbeteren of een uitgebalanceerd en sterker lijf met soepele en lenige spieren – u kunt dit met Pilates bereiken. 

Daarom is Pilates razend populair bij topsporters als Kobe Bryant, de bekende Amerikaanse basketballer, en bij tal van rugbyspelers, jockeys en golfers. 

Ook onder de sterren in Hollywood is dit helemaal hot!

 

Pilates is een unieke en veilige bewegingsmethode die je hele lichaam verstevigt, versoepelt en versterkt. 

Leer dankzij de klassieke methode van Joseph Pilates je lichaam terug van kop tot teen kennen. 

Kies voor een workout in groep op de mat of ga voor een training op maat op de toestellen. Dankzij de focus op je ademhaling en een sterke concentratie, grijp jij terug de controle over je lichaam én geest!

Kies de workout die bij je past

Small group reformer lessen

Wil jij weten wat het geheim is van vele Hollywoodsterren, supermodellen en athleten? “De Reformer”, letterlijk bedoeld om je lichaam opnieuw vorm te geven, her uit te vinden. Nu kan je in groepjes van 5 ontdekken waar de pilatesmethode echt om draait! De reformers vormen het hart van de studio, en laten je zweten, zwoegen en genieten…

Alle pilatesprincipes worden hier versterkt weergegeven in je lichaam. Je ligt, staat of zit op een rijdende ‘carriage’ die vasthangt aan het frame met veren, de ‘springs’. Die laatste zorgen voor weerstand. Jij duwt je handen in de ‘straps’, je voeten op de ‘footbar’ (of andersom) en je krijgt een hele nieuwe ervaring in je lichaam.

We hebben 2 Peak Pilates reformers en 3 exemplaren van Pilates Scandinavia.

Pilates en (top)sport

Pilates kan iedereen die sport helpen. Daar zijn wij bij Pilates Moves van overtuigd! En niet enkel voor de prima ballerina’s onder ons, voor wie het vaak een standaard onderdeel van hun opleiding is. Of u nu sport op topniveau of als hobby, pilates verbetert je prestaties. Het geeft je balans, kracht, symmetrie en stretch, en dat allemaal tegelijk! Geen wonder dat er veelatleten over heel de wereld hun weg naar de pilatesstudio hebben gevonden. Tennis, rugby, golf, zwemmen, paardrijden, hardlopen, voetbal, CrossFit,… Het is maar een kleine greep uit de sporten die hun voordeel halen uit pilates. Maar om even terug te komen op die dansers, die zoveel gratie en controle uitstralen, dat iedereen ze direct lijkt op te merken. Ook jij kan leren om zo gecontroleerd en beheerst te bewegen, met een groot lichaamsbewustzijn zodat je houding en bewegingen als vanzelf uit je lichaam vloeien.

Pilates for kids

Vanaf onze kinderen worden klaargestoomd voor de lagere school, zetten we ze verplicht neer op een stoel…

Los van het “zitten is het nieuwe roken”, is dit zeer schadelijk voor hun houding en bewegingspatronen. Kinderen kunnen van nature anders wel alles zoals het hoort, maar geraken dit dus ook kwijt op de schoolbanken.

Neem daarbij nog de houdingen die zij ( en wij ) aannemen om de hele dag onze smartphones en tablets te checken, en je krijgt uiteraard foute gewoontes die moeilijk te veranderen zijn…

Laat je kind en tiener nu al kennis maken met pilates en zorg ervoor dat ze klachten voorblijven! Ook bij uw sportieve kinderen die presteren op hoog niveau is het een goed idee om pilates als ondersteuning, preventie en krachttraining te gebruiken.

Kinderyoga en tieneryoga

Vandaag de dag voelen alle kinderen, zelfs de kleinste kleuters, zich onder druk gezet om te presteren. Meestal ‘moeten’ kinderen zich aanpassen aan de grote, volwassen wereld en soms brengt dit wel eens emotionele of gedragsproblemen met zich mee. De hele dag stilzitten en doen wat van je wordt verwacht, is ook geen makkelijke opdracht, zelfs voor jou niet!

Kinderyoga gaat om plezier maken en zichzelf de ruimte geven om te ontdekken. Kinderen mogen hier zijn wie ze zijn, ook als ze iets niet durven of willen! Dit leert ze omgaan met hun eigen gevoelens en die van anderen en deze op een gezonde manier te uiten.

Binnen een les wordt er steeds in een thema gewerkt uit oa. de natuur, sprookjes en het dierenrijk. Er komen verschillende onderdelen aan te pas: muziek, dans, zingen, spelletjes, zintuigoefeningen, mindfullness, massage, ademhalingsoefeningen, yogahoudingen, visualisatie, meditatie, NLP, creatieve opdrachten… Door dit alles te combineren wordt op de belevingswereld van kinderen ingespeeld. Ze kunnen hun fantasie en emoties de vrije loop laten gaan en worden gestimuleerd in hun eigen (creatieve) ontwikkeling.

De kinderen worden steeds opgedeeld in kleine groepjes van ongeveer 8 kinderen volgens hun leeftijd en leefwereld.

Kinderyoga is er voor ieder kind, de positieve effecten zijn niet te ontkennen: Het verbetert de aandacht en de concentratie, het zelfvertrouwen groeit, het kind is rustiger en meer in balans en ontwikkelt zo een positief zelfbeeld, het bevordert het leerproces en het helder denken, het immuunsysteem versterkt, het leert kinderen de grenzen ontdekken van hun mogelijkheden en leert hen omgaan met beperkingen, het geeft een gevoel van veiligheid de dag voelen alle kinderen, zelfs de kleinste kleuters, zich onder druk gezet om te presteren. Meestal ‘moeten’ kinderen zich aanpassen aan de grote, volwassen wereld en soms brengt dit wel eens emotionele of gedragsproblemen met zich mee. De hele dag stilzitten en doen wat van je wordt verwacht, is ook geen makkelijke opdracht, zelfs voor jou niet!