Pilates

Pilates is meer dan een mat!

Joseph H. Pilates ontwikkelde allereerst een footcorrector omdat een gezonde sterke voet veel problemen kan voorkomen. Eens begonnen ging hij door met het ontwikkelen van apparatuur om op een efficiënte en uitdagende manier ieders lichaam aan te kunnen spreken. In elk toestel schuilt een andere uitdaging, en alle apparaten samen zijn goed voor honderden oefeningen die je kan toevoegen aan het matrepertoire.

Reformer

Een bewegend vlak met aan de ene kant riemen en aan de andere kant springveren. Het is bedoeld om met behulp van de weerstand, mensen te ondersteunen en het lichaam te “reformen”. Dit toestel biedt een hele lijst aan oefeningen en mogelijkheden.

Cadillac

Duidelijk geïnspireerd op een ziekenhuisbed, en het beste van het beste. Vandaar de naam Cadillac! Hier kan men alle kanten mee op: heel specifiek en geïsoleerd werken bij individuele behoeftes van de klant tot grote, soms spectaculaire oefeningen voor gevorderde.

High/Low Chair

Je eigen leugendetector! Dit toestel is een ware uitdaging want het zorgt voor het vinden van je centrum, het opbouwen van kracht en je houding wordt verbetert. Tegelijk gaat het je ondersteuning en hulp bieden bij het streven naar de pilates principes.

High Barrel

Hiermee kan je stretchen en je spieren verstevigen zonder weerstand uit te oefenen op het lichaam.

Spine Corrector

Je rug en benen worden versterkt, verlengt en gestrekt, je borst geopend. Zeer aangenaam om op te werken en zo je evenwicht en controle te zoeken.

Er zijn nog veel meer toestellen zoals de Guillotine, de Wunda Chair, de Small Chair, …
Ook zijn er nog kleinere hulpmiddelen zoals de Toe Corrector, magic circles, ballen, foam rollers, rekken, kleine gewichtjes,..