Luisteren naar je lichaam

Elke cel in je lichaam vertelt je verhaal. Je lichaam spreekt, en slaat emoties en herinneringen op die jij misschien al lang bent vergeten. Wij leren je graag hoe jij opnieuw kan luisteren naar je lichaam en het sterker dan ooit kan maken.

Wat is Pilates?

Pilates, ooit Contrology genoemd, mag nu wel hot zijn, maar bestaat al heel lang en is absoluut een blijver. Joseph Pilates stond aan de wieg van een bewegingsmethode die al meer dan 100 jaar oud is.

Bij Pilates of “the art of movement” train je niet alleen de veel besproken ‘core’ of powerhouse, maar het hele lichaam, in balans, met de nodige kwaliteit en zorg.

Het resultaat: je lichaamshouding, ademhaling en je algemene lichaamsconditie verbeteren. Alle spiergroepen worden ontwikkeld op een evenwichtige manier. Daarom werken ook kinesisten, osteopaten en artsen graag samen met pilatesinstructeurs.

katrien

De voordelen van Pilates

Je krijgt een soepelere wervelkolom.
Je ontwikkelt strakkere en langere spieren.
Je houding wordt beter.
Je ademhaling wordt diep en gefocust.
Je verbetert de bindweefselstructuren in je lichaam.
Je ontwikkelt zelfvertrouwen, discipline, focus en volharding.

Voor wie is Pilates geschikt?

Of je nu atleet bent, recreatief sport of specifieke klachten hebt: Pilates zal je deugd doen. De beoefening is niet aan leeftijd gebonden en in principe ook niet aan lichamelijke beperkingen. Alle oefeningen worden aangepast aan de conditie, ervaring en mogelijkheden van elk individu. Iedereen kan het dus leren, van topsporter tot niet-sporter. Het is een uitgebalanceerde methode die uitgaat van respect voor het lichaam en niet belastend is voor gewrichten.

Ons aanbod

Sessies gebeuren vaak individueel, met twee of drie, of via kleine groepslessen van maximum tien personen op de mat en vijf op de reformer. Bij klachten hoort steeds een individuele aanpak.