Ademen doet leven

Ademen. Je doet het elke dag, een hele dag. Maar sta je er ook eens bij stil dat het de manier bij uitstek is om je stress te verminderen? Wist jij dat door je ademhaling aan te passen, je hartslag kan beïnvloeden?

Pak je stress in 8 weken aan

Met een juiste ademhalingstechniek en een beetje focus kan je heel wat lichamelijke en mentale problemen aanpakken die voortkomen uit je stressniveau:

HARTCOHERENTIE TRAJECT

Hartcoherentie

Katrien is sinds 2017 gediplomeerd NERVA-coach. Dit is de beroepsvereniging voor hartcoherentiecoaches die Louis Van Nieuland, auteur van het boek Blijven Ademen, heeft opgericht.

De juiste ademhalingsmethode: hartcoherentie

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode om jezelf weer veerkrachtig te maken en je hart en hoofd weer in balans te brengen. We kunnen ons hart ‘hacken’ en dit zelfs meetbaar aantonen door biofeedback. Zo blijkt duidelijk dat deze techniek voor iedereen werkt en je weer evenwichtiger en gelukkiger kan maken op een paar weken.

Les 1

Wat is stress en wat gebeurt er in ons lichaam? Hoe werkt mijn zenuwstelsel en wat heeft mijn ademhaling daarmee te maken? Hoe kan ik onthaasten?

Les 2

Hoe kan ik mezelf in balans brengen? Wat is hartcoherentie en de functie van het hart? Hoe kan ik thuis zelfstandig meten of het zenuwstelsel in balans is?

Les 3

Wat is de rol van je hormonen en wat is de invloed van emoties? Hoe kan ik een betere emotionele beheersing bekomen en veerkracht opbouwen?

Les 4

Hartcoherentie in je dagelijkse leven: tips en tricks bij acute en toekomstige stresssituaties, conflicten en faalangst.

Dit traject kan individueel op afspraak, in groep en als DIY-traject worden gevolgd. We werken zowel online als in de studio in Herentals.

SOS, mijn kind heeft stress!

Vanaf 6 jaar kan je (hoogsensitieve) kind zelf leren hoe het bewust kan ademen. Een vaardigheid die ze voor de rest van hun leven met zich zullen meedragen.

Dit kan zowel individueel op afspraak als in groep. Voor tieners vanaf 12 jaar passen we het traject aan naar hun leefwereld en gaan we ook met biofeedback aan de slag.

Na een intake zijn jij en je kind of tiener welkom in Herentals. Als ouder krijg je een heus logboek mee waarin elke stap van het traject wordt samengevat zodat jullie ook thuis aan de slag kunnen.

Je kind als kapitein, en jij de matroos!

Dit leer ik ze graag in 4 sessies

🌊

Hoe ze hun eigen koers kunnen varen als kapitein van hun schip én de soms te wilde zee kunnen trotseren.

⚓️

Hoe hun ademhaling het anker is dat ze altijd bij zich hebben.

🛶

Hoe ze hun gevoelens en emoties kunnen leren herkennen en erkennen en zo hun bootje op kalme zee laten varen.

🌵

Hoe ze hun lichaam en gedachten kunnen inzetten om hun triggers en overprikkeling aan te pakken.