Pilates Moves huisregels

Kennismaking
Bij een eerste kennismaking vul je een intakeformulier in. Hierop vul je persoonlijke als medische gegevens in die uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Daardoor weten onze lesgevers waarmee wij rekening moeten houden. Eventuele gevolgen die voortvloeien uit het niet geven van correcte informatie, zijn niet voor rekening van Pilates Moves.

Onze lesreeksen
Wij werken in onze studio met lesreeksen met een start- en einddatum. Je kan jezelf van tevoren inschrijven voor een lesreeks door een 10 rittenkaart of een 5 rittenkaart aan te kopen via onze webapplicatie Pay ‘n Plan. Deze rittenkaarten staan op naam en kunnen niet worden terugbetaald. U kan uw ritten vrij inplannen in onze agenda binnen de periode waarin de lesreeks valt. Hierop wordt geen uitzondering gemaakt. U kan uw kaart eenmalig deactiveren voor maximaal 6 maanden na 2 weken afwezigheid en na afgifte van een doktersattest.
Wanneer je niet naar de les kan komen, schrijf je jezelf uit in de agenda. Gebeurt dit ruim op voorhand, dan kan je deze les terug inplannen. Schrijf je binnen de 24 uur uit, wordt de les aangerekend. Wanneer wij door omstandigheden geen les kunnen aanbieden op het eigenlijke lesmoment, wordt hiervoor een inhaalles gepland.
Als er 3 mensen of minder zijn ingeschreven in de agenda, houden wij het recht om lessen te annuleren of samen te voegen met een andere groep.
Pilates is een progressief bewegingssysteem waarbij routine heel belangrijk is. Wij verwachten dan ook dat u elke week aanwezig bent om de opbouw in de oefeningen te kunnen volgen.

Onze verschillende lessen
Fundamentals: Onze instaples waarop de basis wordt aangeleerd op de mat en de toestellen. Ideaal om te starten en te leren bewegen volgens de 6 pilates principes, maar ook om de basisskills terug op te frissen wanneer het nodig is.
Start/Basic: Na een aantal lessen in de fundamentals les of na een aantal privélessen kan je hier terecht. Wanneer er voldoende progressie is gemaakt volgens de lesgever kan men doorstromen naar een volgende level…
Intermediate: Hier werken we verder naar een volgend niveau en worden de oefeningen uitdagender. Stilaan evolueert je lichaam naar een volgend niveau.
Advanced: Alle originele oefeningen komen aan bod, in de order en executie van Mr Pilates himself…
Open Level: Hier wordt er rekening gehouden met het niveau van alle deelnemers en worden aanpassingen voorgesteld zodat iedereen binnen zijn mogelijkheden wordt uitgedaagd.

Mat of Reformer?
Wat kies je nu het best? Wel, Pilates is altijd bedoeld als een combinatie van oefeningen op de verschillende toestellen en een klein deel mat werk. “ The System” of pilates werkt dus het best als een geheel waarbij je beiden aan bod laat komen. Je kan rittenkaarten combineren, maar specifieke matkaarten of reformerkaarten kunnen niet door elkaar gebruikt worden omwille van het prijsverschil. Mocht je toch een les willen omruilen, kan dit enkel tegen een meerprijs.

Aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid
Het volgen van lessen bij Pilates Moves is steeds en geheel voor eigen risico van de deelnemer. Raadpleeg in geval van twijfel over uw fysieke conditie steeds een arts of kinesist/specialist voordat u de lessen aanvat.
Vermeld blessures, aandoeningen, medicatie of ziekte steeds op het intakeformulier. In voorkomende gevallen zullen we u gemotiveerd adviseren 1 of meerdere personal trainingen te volgen alvorens deel te nemen aan de groepslessen. In het belang van zowel deelnemer, als docent, dienen instructies van de docent exact te worden opgevolgd tijdens de trainingen. Wij kunnen op basis van vermoedens iemand weigeren in de les om de gezondheid van de klant niet te schaden.
Pilates Moves is nooit verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor persoonlijke ongevallen, opgelopen verwondingen of ander lichamelijk letsel en de eventueel daaruit voortvloeiende schade, noch voor diefstal of beschadiging van goederen van de deelnemer.
Daarnaast kan Pilates Moves u voor de aangerichte schade of vernielingen aansprakelijk stellen. Het is zinvol om na te gaan of u verzekerd bent voor de risico’s verbonden aan sportbeoefening; als dit niet het geval is, dient u hiervoor alsnog te zorgen.

Good to know:
* Schoenen en jassen worden beneden achtergelaten, waardevolle spullen neem je mee in de studio.
* De studio wordt enkel op blote voeten of sokken betreden.
* GSM’s staan uit tijdens de les, tenzij anders overeen is gekomen.
* Probeer op tijd naar de les te komen, we starten stipt op het afgesproken uur. De lessen duren 50 minuten.
* Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen. Kom gerust met de fiets of parkeer je aan het Netepark of de Olympiadelaan (200m wandelen). Parkeren in de pad, op de opritten van de buren of aan de overkant van de straat is niet toegestaan. Respecteer onze buren aub!
* Draag gemakkelijke, goed aansluitende kledij. Lange haren worden strak bijeen gebonden, zodat er geen ongelukken gebeuren op de toestellen. Juwelen en ritsen op broek of T-shirt worden niet toegestaan als dit tot schade kan lijden van het materiaal of de persoon zelf.
* Water, matjes, toestellen, props,… zijn allemaal aanwezig in de studio, na afloop van de les maak je zelf alles schoon met de sprays en de schoonmaakdoekjes.

Pilates Moves huisregels

Kennismaking Bij een eerste kennismaking vul je een intakeformulier in. Hierop vul je persoonlijke als medische gegevens in die uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Daardoor weten

Lees verder »